Retourneren

Soms komt het voor dat je een product wilt retourneren. Heb je vragen over het terugsturen van een artikel van Byrklund? Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Je moet hiervoor een retourlabel aanmaken: klik hier voor jouw retourlabel

Retour-stap-1

Voorbereiding

Plaats de items terug in de originele verpakking. Sluit de doos en vraag je retourlabel aan via deze link. Print deze uit en plak het op de buitenkant. Geen printer? Kies dan voor de printerloze optie.

Retour-stap-2

Breng het naar een DHL servicepoint

Geef het pakketje af bij een DHL Servicepoint bij jou in de buurt. Heb je gekozen voor een QR-retourlabel? Laat deze dan scannen bij de balie.

Verwerking

DHL brengt het pakket terug weer naar ons toe en wij ontvangen en verwerken jouw retour binnen 10 werkdagen.

Retour-stap-4

Yes, gelukt!

Je wordt op de hoogte gehouden. Wij sturen je een bevestiging per e-mail zodra je retourzending is ontvangen en verwerkt.

Is het artikel toch niet helemaal naar wens en wil je het graag terugsturen?

Je kunt het artikel binnen 30 dagen na ontvangst retour sturen. Om te kunnen retourneren heb je een retourlabel nodig, vraag er eentje aan via deze link. Je kan kiezen voor een label die je kan printen en op de doos plakken, maar je kan ook voor de QR-code kiezen. Dan hoef je deze code enkel te laten zien bij het DHL-afleverpunt (bijvoorbeeld vanaf je telefoon).
Om een product te retourneren, moet het wel aan een paar voorwaarden voldoen:
✓ Het artikel zit in de originele verpakking.
✓ Alle labels zitten nog bevestigd aan/op het artikel.
✓ Het artikel is onbeschadigd, ongebruikt en ongewassen.
Zorg voor een redelijke verpakking om de originele verpakking, zodat de originele verpakking zo ongeschonden mogelijk bij Byrklund retour komt. Je kunt hier het beste de verpakking gebruiken waarin je artikel is geleverd. De volledige bestelling retourneren en give-away artikel van ons ontvangen? Dan dient ook het give-away artikel te worden geretourneerd.

Hoe stuur ik artikel(en) retour?

Je kunt artikelen binnen 30 dagen nadat je het hebt ontvangen retour sturen. Om te retourneren moet je een retourlabel aanvragen, klik hier voor een retourlabel. Breng het pakket vervolgens naar een DHL-service punt. Je kan het dichtstbijzijnde punt vinden op https://www.dhlparcel.nl/consument/dhl-servicepoints

Er zit geen retoursticker in mijn doos

Nee dat klopt. Om te retourneren, moet je vooraf een retoursticker aanvragen via deze link. Je kan ervoor kiezen om hem te printen (die je op de doos plakt) of om te kiezen voor de QR-code (deze laat je zien aan de DHL-medewerker). Loop je ergens tegenaan? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@byrklund.nl of +31 (0) 40 30 95 505

Betaal ik ook verzendkosten van een retour?

Nee, je betaalt geen verzendkosten van een retour. Ook niet bij een sale artikel.

Krijg ik ook mijn geld terug bij een Sale artikel?

Ja, ook bij sale artikelen ontvang je je geld retour.

Wanneer krijg ik mijn geld teruggestort?

Het kan maximaal 14 dagen duren voordat je je geld teruggestort krijgt. Je krijgt het bedrag automatisch teruggestort op de rekening waarmee je ook betaald hebt. Heb je gekozen voor achteraf betalen? Dan betaal je alleen voor de artikelen die je wilt houden.

Kan ik een artikel ook ruilen?

Het is helaas niet mogelijk een artikel te ruilen. Wil je graag een ander artikel? Dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen in de webshop.

Retourneren vanwege herroepingsrecht, kan dat?

Ja, dat kan. Je hebt een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen, waarbij je het recht hebt de bestelling terug te sturen zonder opgave van een reden. Je kunt hiervoor gebruik maken van het retourformulier dat is meegeleverd bij je bestelling. Na het aanmelden van je retour geven wij je bovenop de wettelijke 14 dagen in totaal 30 dagen de tijd om het artikel terug te sturen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief